За компанията

how can we help you?

Contact us at the Techno office nearest to you or submit a business inquiry online.

Когато се нуждаехме от ново висококачествено мобилно концертно решение, достойно за национално радио, Техно се оказа перфектен партньор. Новият ни OBV използва най-новите цифрови технологии и осигурява перфектно качество и надеждност.

Свилен Узунов
Техн. директор, Българско национално радио

“Техно” представлява съвкупност от фирми в България, Румъния и Турция, занимаващи се с техническото изграждане на телевизии, радиа, headend за телекоми, кабелни и сателитни оператори, OB-VAN, аудио коли, SNG/DSNG, студиа, Playout, OTT инсталации (създаване на решения за ОТТ и Multi screen), digital signage инсталации, и други мутимедиини системи.

Техно е дистрибутор, вносител и системен интегратор на всички необходими технически средства и съоръжения, които обслужват тези системи. Паралелно с това, групата предоставя гаранционен и следгаранционен сервиз, както и поддръжка на изградените системи.

 • 1993

  Основаването на първата ни компания - KакAфония

 • 1996

  Асемблирането на едно от първите частни студия в България

 • 1999

  Създадена е "Техно" ООД

 • 2002

  We open offices in Romania - PBR

 • 2006

  Откриване на офиси в Турция - Kapro

 • 2014

  Старт на собстевно производство LED ТВ и LED осветление

В момента ние сме най-големият медиен интегратор на Балканите

Техно разпространява и продукти за масовия потребителски пазар на Panasonic, Technics, Canon, Maxel, TCL и други производители. В това число и всякакъв вид климатични инсталации, умно осветление, кабели, оптика, конектори, пасивни елементи, усилватели, сет топ боксове, телефони, телефонни централи, таблети, аудио техника, микрофони, слушалки, телевизори и т.н.

История и традиции

Основателите на групата – Константин и Анелия Каранови, започват дейността си в България като продуценти на ТВ програми. С тях са свързани едни от първите частни телевизионни програми в БНТ – КакАфониЯ, Киномания, България Топ 20, широк спектър от концертни и документални филми, коледни и новогодишни програмни изпълнения.  През годините продуцират стотици рекламни и музикални клипове, както и над 600 телевизионни предавания.

 • По време на продуцентската си дейност, компанията се сдобива с едни от първите дигитални броудкаст камери в България и основава едно от първите частни монтажни студиа в страната. Започва и продуциране на материали за чужди телевизии като RFO- France, MDR – Germany и други.
 • “Techno” заема начални позиции на българския броудкастинг пазар като става дистрибутор на Panasonic Broadcast, Vinten, Canon, Snell & Wilcox, Trilogy и още над 10 топ производители в бранша. Тази дейност продължава и до днес, като портфолиото от компании е изключително широко и се простира до над 200 производители в областта на медийната индустрия и телеком индустрията.
 • Продуктовият спектър включва системи за запис и обработка на аудио и видео, playout, кабелно и сателитно предаване на сигнали до приемателни устройствата в дома, и много други.
 • Първите големи клиенти на “Техно” в България са – Евроком, Диема, Ден, БТВ, БНТ, 7 дни, БНР, Нова, МСАТ, СКАТ, ТВ Европа, FOX, HBO. С разрастването на бизнеса в страната, все повече от международните компании се доверяват на Техно в две посоки – разширяване на териториалното покритие и покриване на по-голям дял от производството на дадена компания за съответната територия.

Последващо развитие

През 2002 година компанията открива офиси в Румъния, като получава правата за Panasonic Broadcast, Canon, Grass Valley, Sennheiser и много други ТВ, и радио дистрибутори.  Групата Техно продължава успешната си работа в националните медии като медиен интегратор, печелейки множество конкурси за оборудване, включително цели студия, централни апаратни излъчващи, комплекси, субитртри, SNGS, OB-VAN upgrades, аудио комплекси, аудио коли, дронове, осветление.

 

  • Сред тях личат 1, 5, 6 студио на БНТ; 1, 2 и 4-то студио на Румънската национална телевизия, студиа за Кипърската национална телевизия, студия на Сръбската национална телевизия, спечелен конкурс за над 300 обектива Angenieux в Турската национална телевизия. система за оптичен пренос в Турската национална телевизия, централна апаратна на БНР, множество студия на БНР и Румънското национално радио.
  •  “Техно” има дългогодишно партньорство с телевизиите на News Corp – FOX. В постоянно сътрудничество е и в изграждане на бТВ и FOX каналите в България, интегрира напълно в сътрудничество с Thompson Integration Group големи телевизии като FOX Сърбия, FOX Турция, Pulse TV – Полша, FОХ Черна гора и FOX Грузия.
  • Друг голям проект заедно с Thompson Integration Group представлява Digital Signage мрежа в Ирак, където фирмата доставя 150 плазмени екрани от 65 инча на Panasonic. През 2008 г. компанията доставя и интегрира осветлението за студиата на PRO BG. Техно е и доставчик на техниката и интегратор на оборудването(включително и осветлението) на Нова Телевизия, заедно със BSI през 2009-2010 г.
  • Завършва и цялостните проекти и интеграция на Pratek TV в Румъния и Omоnia ТВ в Кипър. През 2011-12 г. е интегратор на всички Digi Sport и Digi News програмаи на RCHS – RDS групата в Румъния, както и Playout and production studios в Antena, Realitate, Kanal D, и Pro TV в  Румъния.
  • През годините групата “Техно” реализира редица европроекти за частни продуценти и малки телевизии в региона, между които – системата за мониторинг на СЕМ, OB-VAN за заснемане на спорт с разширяемо ремарке (trailer), преносимо лятно кино, подвижна сцена (13/7/9 метра), обиван за продукции, високо тохнологично аудио студио за запис и озвучаване на аудио филми (единственото Dolby Atоmos студио на Балканите), няколко кино комплекти за заснемане, монтаж, color correction и много други.

Търсите първокласен медиен интегратор?